Árpás – Lecsós – Röffencs

Árpás – Lecsós – Röffencs

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány sertés karaj
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 15 dk szárított aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál kókusz zsír
  • 1 lecsó konzerv (max 1,5 liter)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 tojás
  • bors

 

A hagymát durvára kockázzuk és a felhevített kókusz zsíron közepes lángon aranybarnára porítjuk. Hozzáadjuk az 1×1 centis kockára vágott sertéskarajt és egészen addig pirítjuk amíg ki nem fehérednek a hús kockák. Megborsozzuk, megsózzuk és felöntjük a lecsó konzervvel ( a legjobb a házi lecsó J ). Öntünk rá annyi fizet (ha van akkor hús alap levet, amit egy leveskockából gyorsan megtudtok csinálni.), hogy ellepje a húst. Közepes lángon hagyjuk főni. 10-15 percenként érdemes ránézni, nehogy leégjen. Folyamatosan öntsünk utána vizet egészen addig amíg a hús szinte meg nem főtt.

Ezután adjuk hozzá az árpagyöngyöt (gerslit) és öntsük fel annyi vízzel, hogy ismét ellepje a húst és gyöngyöket. Igy még egy negyed órát rotyogtatjuk, majd elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk pihenni. Amíg pihen megsüthetjük a tükörtojásokat.

Ezután  tányérra halmozzuk az árpagyöngyös ragut, meg szórjuk petrezselyemmel és tükörtojással (amiket borsozunk sé sózunk) tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Praktikák:

  • Süsd olyan serpenyőben ami sütőbe is tehető. Készíts négy gödröcskét a raguban és üsd bele az egész tojásokat. Majd rakd be az elő melegített sütőbe és süsd készre a tojásokkal.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.