Zabpelyhes Hógolyó

Zabpelyhes Hógolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg finom zabpehely
  • glukonon, vagy bármilyen cukor helyettesítő
  • 2 db tojás
  • citrom reszelt héja

 

A túrót áttörjük szitán, hogy ne legyen olyan durva. Majd jól kikeverjük a tojások sárgájával, a hozzáadott édesítő szerrel, a reszelt citromhéjával, egy csipet sóval. Majd külön felverjük a két tojásfehérjét jó keményre egy kis édesítő és s ó segítségével (persze a habverő sem árt a munkához :). Majd a habot a zabpehellyel együtt óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ezt követően egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben.

1 óra elteltével vizet forralunk, amihez adunk egy kis sót is. Kezünkkel gombócokat formázunk a keverékből és a lobogó vízbe helyezzük őket. Vigyázva ne égessük meg magunkat a vissza fröccsenő vízzel. Amint a gombóc feljött a víz felszínére már szedheted is ki.

 

Vigyázz forró 🙂 Jó étvágyat hozzá! Liszt és zsírszegény fehérje forrás 🙂

 

Praktika:

  • Minden gombóc készítése előtt vizezd be a kezed. Könnyebb lesz formázni.
  • Mielőtt mind kifőznéd, csak egy gombóccal kezd, hogy elég sűrű lett-e a masszád. Ha szétesik főzés közben akkor sincs baj. Adj még a keverékhez zabpelyhet és hagy állni még egy 30 percet. Ezután főző próba és ha egyben maradt, már egyszerre több gombócot is főzhetsz.

 

Díszítési öteltek:

  • Áfonya halommal
  • Friss mentával
  • Egy kis fahéjjal megszórva
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.