Részeges Kacsa Pecsenye Párolt Káposztával

Részeges Kacsa Pecsenye Párolt Káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

4 bőrős kacsa comb (csontos)

Fél fej vörös káposzta

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 mokkás kanál őrőlt kömény

cukorpotló (vagy barna cukor, ha nem diétázol)

majoranna

bors

1 doboz sör

 

Elkészítés:

A kacsa combokat a csontos felükön enyhén be irdaljuk, majd jól bedörzsöljük nagy szemű sóval, frissen őrölt borssal,majoránnával és reszelt fokhagymával. (Amennyiben van rá idő, akkor egy nappal az elkészítés előtt pácoljuk a hűtőben. Nem baj, ha nincs 🙂 akkor is nagyon finom lesz! 😛 ). Míg a combok magukba szívják a fűszereket a káposztát legyaluljuk, vagy jó vékonyra vágjuk, ha nincs gyalu a kéznél :). Jól megsózzuk és állni hagyjuk legalább egy fél órát, hogy kiengedje a levét.

Míg a káposztánk izzad, fogjunk egy nagy serpenyőt és forrósítsuk fel. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal vagy kókusz zsírral. (Akik nem diétáznak rakjanak alá bátran kacsa zsírt :)). A bőrös felét helyezzük a forró zsiradékra és pirítsuk aranysárgára, majd fordítsuk meg a combokat és a másik felüket is pirítsuk meg hirtelen. Nagyon fontos, hogy forró legyen a serpenyő. Erre azért van szükség, hogy a hús zamatos maradjon és ne száradjon ki majd sütés közben.

Majd az aranysárga combocskákat bőrös felükkel felfelé belehelyezzük egy mély tepsibe, amit előtte kicsit megolajoztunk (kacsa zsíroztunk). Négybe vágott vöröshagyma gerezdeket helyezünk közéjük, és meglocsoljuk a serpenyőben maradt pecsenyelével. Majd, hogy ne maradjon szomjas a közel 120 perces sütési idő alatt, megkínáljuk fél liter világos sörrel. Letakarjuk fóliával és berakjuk a 140 fokos sütőbe. Két óra elteltével levesszük a fóliát és még egy 10-15 percig 180 fokos sütőben, 5 percenkét locsolva a saját levével készre sütjük (legyen arany barna a bőre) a kacsacombokat.

Miközben szaunáznak a combjaink elkészítjük a káposztát. Melyhez egy fej lilahagymát apróra vágunk, majd kevés olajon megdinszteljük. Káposztánkat egy szűrőbe helyezzük és átmossuk, hogy ne legyen azért túl sós. Majd irány a serpenyő. Megsózzuk és hozzáadjuk a köménymagot. Diétázók párolás közben adjanak hozzá valamilyen cukorpótlót (nyírfacukor, glukonon, eritrit vagy egy kevés jó minőségű méz).  Kevergetve és néha vizet adva hozzá 20 perc alatt készre pároljuk.

Tálalása:

Arany barna comb + káposzta halom + a sült hagymák

Jó étvágyat!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.