Gluténmentes lángos – cukkinis raguval

Gluténmentes lángos – cukkinis raguval

Hozzávalók:

Lángoshoz:

200 gr gluténmentes lisztkeverék (bármelyiket használhatod)

100 gr zabliszt

fél élesztő

növényi “tej” (én kesudió tejet használtam)

A liszteket összekeverjük egy csipetnyi sóval. Közben a tejet felmelegítjük és elkeverjük benne az élesztőt. Egy teáskanal gluténmentes lisztkeverékkel megszórjuk és lefedve pihentetjük egy 20 percig. Ez után összekeverjük a lisztkeverékünkkel. Folyamatos gyúrással dolgozzuk össze. Amennyiben kell még vizet adunk hozzá folyamatosan. Akkor jó a tészta, ha kellően levegős és elválik a tál falától. (10-12 perc dagasztás kézzel, vagy 5-8 perc géppel). Ekkor letakarjuk és pihentetjük. Míg pihen előészítjük a cukkinis ragut.

Cukkinis ragu:

2 db cukkini

30 dk pulyka vagy csirke darált hús

bazsalikom

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

bors

édespiros darált paprika

chili

oregano

kóuszzsír

 

A hagymát durva kockára vágjuk és a forró kokúszzsírra helyezzük. Aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig piritunk. Közben meghámozzuk a cukkinit és lereszeljük. Kicsit besózzuk és amíg purul a hús állni hagyjuk. Közben a fokhagymát is megpucoljuk és apróra zúzzuk. Rászorjuk a húsra, amit megborsozunk, sózzuk, és megszórjuk egy teáskanálnyi chilivel. Közben a cukkini levet engedett így azt kézzel kicsavarjuk (mint az uborka sálátánál) és ráhelyezük a húsra. Átkeverjük és pároljuk. két teáskanál piros parikával és egy teáskanál oregánóval megszorjuk. Majd kevés vizzel felöntjük. Forrás közben folyamatosan kevergetjük. Egy 15 perc alatt készre főzzük.

Közben bő kókuszszírban kisütjük a lángosokat.

A kész lángosra helyezzük a ragut és light sajttal megszórjuk és 10%-os tejföllel díszítjük.

Jó étvágyat 🙂

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.