Márványkuglóf

Márványkuglóf

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
1 dl tej
3 dkg kakaópor

Elkészítés:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba. Az átszitált lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát ketté vesszük, és feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha szükséges pici tejjel hígíthatjuk.
A kuglóf formát kivajazzuk és a fehér meg a barna tésztát evőkanál segítségével váltakozva a formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. A süteményt a 180°C-ra elő melegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óráig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihulni, majd kiborítjuk és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.