Gesztenyés pulyka

Gesztenyés pulyka

Hozzávalók:
1 pulyka
1 kg gesztenye
25 dkg sovány sertéscomb darálva
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
kevés olaj

bors
kevés tej

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így előkészítést gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot. Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mell bőre alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával. Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.