Foszlós kakaós kalács

Foszlós kakaós kalács

Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
4 dkg cukor
5 dkg vaj vagy margarin
4 dl tej
2 dkg élesztő
1 csipet só
3 ek kakaópor
6 ek cukor

Elkészítés:
Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, 1 kávéskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel kovászt készítünk és langyos helyre tesszük. A maradék langyos tejben feloldjuk a cukrot és a sót. A megszitált lisztet a kovásszal, a tejjel és a megolvasztott margarinnal jól összedolgozzuk és kb. 20 percig dagasztjuk. A tésztát a tálból kiemeljük, a tál oldalát és alját meglisztezzük, majd a visszahelyezett tészta tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük, míg háromszorosára no. Lisztezett deszkára borítva három egyforma nagyságú részre vágjuk és kb. 15 cm széles és 50 cm hosszú téglalapokká nyújtjuk ki az egyes darabokat. A töltelékhez a kakaóport a cukorral elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető, de nem túl folyékony masszát kapjunk. Az egyes téglalapok közepét megkenjük a kakaós masszával. Széleket megkenjük olvasztott margarinnal, és lazán összetekerjük a tésztacsíkokat. Ügyeljünk arra, hogy a széleket jól nyomkodjuk össze, különben a kakaó sütés közben kifolyik. A három tekercset tegyük egymás mellé és lazán fonjuk össze az ágait. Kivajazott sütőlapon még fél órát kelesztjük. A tetejét megkenjük kevés porcukorral

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.