Tejmártás – Bechamel

Hozzávalók:

15 dkg vaj
10 dkg liszt

1 liter tej
Cayanne-bors

Világos vajas rántást készítünk:

Vajat hevítünk egy seprenyőben/lábosban és hozzáadjuk a lisztet. Épp csak megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon.

Tejmártás:

A tejet megmelegítjük. A habzó rántásra öntjük a forró tejet és egy habverő segítségével folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a cayanne-borsot és a sót. Kevergetve készre főzzük. Majd leszűrjük, hogy csomó mentes legyen.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.